U bent hier

Actualiteit

donderdag 1 juni 2017, 13:15

ABVV Social-Profit eist ernstig engagement van regering-Michel

Op donderdag 1 juni voerde de Social-Profit (opnieuw) actie ten aanzien van de regering Michel. Het doel is om te komen tot een sociaal akkoord voor de 150.000 werknemers uit de federale sectoren van deze sector. Tot op vandaag blijft enig ernstig engagement van de regering uit.

We worden door de regering namelijk doorverwezen naar onderhandelingswerkgroepen, zonder dat daar enig ernstig financieel engagement tegenover staat..

Ter herinnering: normaal sluiten vakbonden, werkgevers en regeringen elke 5 jaar sociale akkoorden in de Social-Profit. Voor Vlaanderen liep het laatste akkoord af in 2015. In de federale sectoren sloot men de laatste jaren enkel 'mini-akkoorden'. We menen dat de honderdduizenden werknemers uit de Social-Profit nu opnieuw recht hebben op een uitzicht op sociale vooruitgang: meer jobs, zo het werk werkbaar maken en extra koopkracht.

We hopen dat de federale regering niet de piste zal bewandelen van de Vlaamse regering. Die stelt een loonsverhoging in het zicht in... 2020. Zo verschuift de regering Bourgeouis de factuur naar de volgende regering, maar vooral: verzekert die zich ervan dat de werknemers uit de Vlaamse Social-Profit gedurende 7 jaar geen enkele algemene loonsverhoging zullen genoten hebben. Als signaal van een gebrek aan respect voor het personeel uit de sector kan dat tellen.

Volg ons op www.facebook.com/Iedereenvooruit/