U bent hier

Actualiteit

woensdag 15 maart 2017, 13:15

Actie tegen Europese dienstenkaart

Vandaag voerde de Algemene Centrale - ABVV samen met ACV BIE actie aan het Directoraat Generaal Groei van de Europese Commissie. Die wil binnenkort de Europese dienstenkaart invoeren en dat zal de sociale dumping in ons land alleen maar doen toenemen. We overhandigden een ivoren toren en bouwden een kerkhof voor alle jobs die ter ziele gaan.

Met de Europese dienstenkaart wil men de administratieve regels vereenvoudigen, zodat werknemers gemakkelijker in andere landen kunnen werken en buitenlandse bedrijven zich gemakkelijker in België kunnen vestigen. 

Tot op vandaag moet een zelfstandige of een buitenlands bedrijf dat zich in België wil vestigen aan een reeks verplichtingen voldoen. Door deze Europese dienstenkaart zal voorafgaandelijke controle in België niet meer mogelijk zijn. De bedrijven en zelfstandigen die in het bezit zijn van deze kaart zullen zich probleemloos in België kunnen vestigen. Zie hier ook het dienstenpaspoort in 5 punten.

Meer sociale dumping

De Europese dienstenkaart zal bijgevolg de sociale dumping bevorderen en de controle- en reguleringsmogelijkheden in België drastisch inperken.

Ondanks de luide roep van de Europese sociale partners van de bouw en de verzekeringssector om dit initiatief te verwerpen, en de talrijke voorbereidende vergaderingen, blijft de Commissie doof.

Bekijk hier de foto's van de actie.

Lees hier het persbericht.