U bent hier

Actualiteit

dinsdag 28 november 2017, 10:30

Dienstencheques: Nam je afgelopen jaar tijdskrediet? Vraag je premie aan.

Werk je in de dienstenchequesector? Heb je in 2017 tijdskrediet opgenomen? Dan kan je in heel wat gevallen een sectorale aanmoedigingspremie krijgen bovenop je uitkering van de RVA. Ga langs in een van onze kantoren. Zij helpen je bij de aanvraag van de premie.

De voorwaarde voor het krijgen van de premie is dat je een uitkering voor tijdskrediet ontvangt van de RVA. De sectorale premie komt daar bovenop. Als je volledig tijdskrediet opneemt krijg je 45 euro per maand. Wie deeltijds gaat werken krijgt 20 euro per maand en wie 1/5 minder gaat werken ontvangt maandelijks 10 euro.

De premie is beperkt tot een aantal vormen van tijdskrediet: de zorg voor een ziek kind of familielid, het volgen van een opleiding, de landingsbaan. Ook de thematische verloven palliatief verlof en medische bijstand komen in aanmerking. Het klassieke ouderschapsverlof komt dus niet in aanmerking. Daar gingen de werkgevers niet mee akkoord.

De premie wordt in één keer uitbetaald. Je krijgt dus geen maandelijkse uitkering, maar één bedrag per jaar. Om de premie aan te vragen kan je terecht in één van onze kantoren of kan je hulp vragen aan je delegee. De aanvraag moet gebeuren voor het einde van het jaar.