U bent hier

Actualiteit

maandag 12 december 2016, 14:15

Nieuwe jaarlijkse premie in het PC 100

De sector van het Aanvullend Paritair Comité (PC 100) groepeert ondernemingen met heel uiteenlopende activiteiten. Sinds kort is er een nieuwe jaarlijkse premie in de sector. De premie bedraagt 11 maal het basisuurloon en wordt uitbetaald in januari.

Het PC 100 is een buitenbeentje. Je vind er arbeiders uit de publiciteit, distributie, logistiek, veiligheid, ondernemingen met sociaal oogmerk… Allemaal werken ze in bedrijven die niet kunnen ondergebracht worden in een welbepaalde sector.

Om de twee jaar onderhandelen vakbonden en werkgevers een sociaal akkoord. In het laatste akkoord is, onder druk van het ABVV, heel wat sociale vooruitgang geboekt. Ook op het vlak van koopkracht. Er is vanaf nu een nieuwe jaarlijkse premie. Die wordt de eerste keer uitbetaald in januari 2017.

De premie bedraagt 11 maal je basisuurloon. Elke arbeider uit de sector heeft recht op deze premie, mits hij 6 maanden anciënniteit heeft. Controleer dus in januari zeker je loonfiche. Ontvang je de premie niet? Neem dan contact op met de ABVV-delegee in je bedrijf of ga langs in een van onze kantoren.

Meer info over het PC 100