U bent hier

Actualiteit

woensdag 31 januari 2018, 11:00

Patrick wil het anders

De regering wil dat we doorwerken tot 67 jaar voor minder pensioen. Maak jij je hier ook zorgen over? Laat net als Patrick je stem horen via onze campagne www.samenkanhetanders.be en leer meer over onze alternatieven. 

"Ik ben bekister in de bouwsector. Hard labeur en lange dagen. Ik ben vaak 13 uur per dag van huis door de lange verplaatsingen. Soms meer dan 150 km. We werken in alle weersomstandigheden: barre koude, hitte, regen, …

Ik ben op mijn 14de beginnen werken. En eigenlijk kon ik nu al gestopt zijn. Want vroeger konden bouwvakkers op 56 stoppen. Maar door De Wever en co moet ik er 4 jaar bij doen. Werken tot mijn 60ste dus.

Ik ben eens naar mypension.be gesurft… Ik kan ten vroegste in 2020 stoppen. Dan zal ik 46 jaar gewerkt hebben! En daar zal ik 1420 euro pensioen aan overhouden. 100 euro minder dan het bedrag dat ik zou gehad hebben van de vorige regering. Want ze hebben gesleuteld aan de berekening van de pensioenen. Langer werken, voor minder pensioen…

Eerlijk: ik voel mij in ’t zak gezet. De goesting om te werken is er nog, maar het lijf wil niet meer mee. Zeker niet na een zwaar arbeidsongeval. Volgens mij hebben die gastjes uit de Wetstraat nog nooit een bouwwerf van dichtbij gezien.

En ondertussen hoor ik dat de werkgevers uit de bouw 600 miljoen cadeau krijgen. 600 miljoen zonder enige tegenprestatie. Maar voor mijn pensioen is er geen geld. Ge moet maar durven.

We moeten hier allemaal samen tegen reageren. Want het kan echt wel anders. Ik hoop dat de mensen, ook de jonge gasten, hun ogen open doen".

Maak jij je net als Patrick zorgen over de toekomst ? Laat je stem horen en surf naar www.samenkanhetanders.be