U bent hier

Actualiteit

donderdag 5 maart 2015, 9:15

Sluiting AGC Glass Europe Athus, 85 banen geschrapt

Onze angst bleek gegrond. Op woensdag 4 maart meldde de directie van AGC Europe Athus, gelegen in de provincie Luxemburg, het voornemen te hebben om de fabriek te sluiten tegen juni 2016 en tot collectief ontslag over te gaan. Voorwendsel van de directie was de “onoverkomelijke concurrentiehandicap”.

Dit is een zware klap voor de 85 werknemers van deze fabriek, die al sinds 1990 gespecialiseerd is in de productie van groot formaat gelaagd glas voor de bouw. Vooral dat er de voorbije jaren reeds veel inspanningen werden geleverd, onder andere inzake flexibiliteit.

“Nog maar eens een ramp. Met de 85 ontslagen bij AGC Athus staan we ondertussen op een totaal van 715 verloren jobs bij de multinational AGC in België”, verklaart Brahim Hilami, federaal secretaris belast met de glassector. “Dit is een ramp voor de werknemers van AGC Athus, in een streek die al aanzienlijke moeilijkheden kent op de arbeidsmarkt”.

De Renault-procedure werd opgestart en de intenties van de directie zullen duidelijker worden op de volgende ondernemingsraad op 12 maart. Er wordt onder andere gesproken over een verplaatsing van de activiteiten naar de site van Moustier. Na de OR zullen de werknemers beslissen welke weg zij willen volgen. En de Algemene Centrale – ABVV zal instaan voor de verdediging van hun belangen.