U bent hier

Actualiteit

dinsdag 16 januari 2018, 15:15

Vandemoortele ontslaat een delegee zonder reden

De directie van Vandemoortele wil de vakbond het zwijgen opleggen in haar bedrijf in Seneffe. Door een delegee zonder enige reden te ontslaan raakt ze aan de fundamentele syndicale vrijheden. De Algemene Centrale - ABVV roept mee op om de petitie te onderteken. 

Drie dagen voor kerst werd Laurent, hoofddelegee ABVV Horval bij Vandemoortele Seneffe, zonder reden ontslagen. Het enige wat hem verweten wordt, houdt verband met zijn statuut en zijn opdracht als werknemersvertegenwoordiger. Vandemoortele wil een delegee het zwijgen opleggen en gaat daarmee frontaal in de aanval tegen het vakbondswerk. Met dit sterk gebaar toont het bedrijf aan dat ze alle nieuwe vakbondseisen binnen de onderneming wil verhinderen.

Na meerdere uren verzoening weigert de directie nog steeds de re-integratie van Laurent. ABVV Horval kon niet anders dan te reageren op deze eenzijdige weigering en diende een stakingsaanzegging in! Ze eisen de onmiddellijke re-integratie van de werknemer!

Teken de petitie online om jouw steun te betuigen voor Laurent en om de vraag aan de directie kracht bij te zetten! Samen sterk!

Meer info op de website van Horval.