Huishoudhulpen ontmoeten Minister Dermagne

Ondanks de regen kwamen er donderdagochtend meer dan 100 huishoudhulpen samen in Brussel om actie te voeren. Ze protesteerden tegen de werkomstandigheden en de loonvoorwaarden waar ze tijdens deze crisis onder gebukt gingen.

Een delegatie van 10 huishoudhulpen werd ontvangen door de Minister van Werk Pierre-Yves Dermagne. Ze maakten van de gelegenheid gebruik om hem eigenhandig het zwartboek van de huishoudhulpen te overhandigen. Dit boek verzamelt honderden getuigenissen van huishoudhulpen over de onaanvaardbare huidige omstandigheden waarin zij tijdens de tweede golf werken.

Deze ontmoeting gaf de huishoudhulpen ook de kans om zelf het woord te nemen tegenover Minister Dermagne, zodat ze konden getuigen over:

  •  de onaanvaardbare werkomstandigheden tijdens de crisis
  •  het gebrek aan beschermingsmateriaal dat ter beschikking werd gesteld door de werkgevers,
  •  het gebrek aan erkenning voor de dienstenchequesector door de politiek, hoewel ze wel als essentieel wordt beschouwd.

 ABVV Dienstencheques verzet zich ook tegen het gebrek aan erkenning voor de werknemers en roept op tot een echt sociaal overleg dat ten dienste staat van de werknemers.