Overdracht maatwerkbedrijven en social profit

Op 25 oktober organiseerden de BBTK en de Algemene Centrale - ABVV een warme overdracht voor de militanten van de maatwerkbedrijven en de social profit, die op 1 januari 2019 van centrale zullen veranderen. Alle werknemers van de maatwerkbedrijven worden vanaf dan vertegenwoordigd door de AC, de werknemers van de social profit vertrekken naar de BBTK.

Zoals jullie weten sloten de BBTK en de Algemene Centrale (AC) een akkoord dat voor 47 sectoren het principe vastlegt van één centrale per sector. Voortaan zullen werknemers van de betrokken sectoren vertegenwoordigd worden door de BBTK of de AC, ongeacht hun statuut.

Afscheid en welkom

Als Algemene Centrale willen we onze militanten van de social profit-sectoren heel erg bedanken voor de bergen werk die er de afgelopen jaren verzet werden. De militanten van de social profit zijn goud waard, en dat mag geweten zijn. We zullen hun inzet erg missen.

Tijdens de warme overdracht mochten we gelukkig ook kennis maken met nieuwe militanten van de maatwerkbedrijven, die we van harte welkom heten.  We kijken uit naar een fijne samenwerking en staan klaar om hen zo goed als mogelijk te ondersteunen.

We geloven er ook in dat deze overdracht tussen AC en BBTK onze syndicale werking een extra boost zal geven.