De Algemene Centrale ondersteunt de klimaatmars van 20 september

Miljoenen jongeren en minder jongere die overal ter wereld verzamelen blazen op 20 september, dat kan enkel met één boodschap: ons huis staat in brand, er is geen tijd te verliezen! Want de klimaatproblematiek blijft bovenaan de agenda. De Algemene Centrale - ABVV zal de oproep ondersteunen, en een stakingsdekking voorzien voor haar leden, omwille van een ambitieus en sociaal rechtvaardig klimaatplan. Afspraak om 13.30 u. aan het station Brussel Noord.

Een klimaattop zal op 23 september georganiseerd worden onder leden van de Verenigde Naties te New York. Men zal er proberen de ingrepen naar aanleiding van het Klimaatakkoord van Parijs te concretiseren en te versnellen.

Gezien de hoge nood, zal een grote internationale burgerbeweging op straat komen om de wereld van de politieke vertegenwoordigers aan te manen om eens met een ambitieus en sociaal rechtvaardig klimaatbeleid voor de dag te komen.

Daarom ondersteunen wij de Klimaatcoalitie, een vereniging van tal van organisaties en burgers die al regelmatig opgeroepen heeft om actie te voeren, onder andere de klimaatstaking. De Algemene Centrale - ABVV ondersteunt de beweging door haar leden de mogelijkheid te geven op 20 september mee op straat te komen. Neem dus contact op met je plaatselijke afdeling voor praktische informatie en de stakersvergoeding.