Staking Ineos Phenol - oproep tot solidariteit

Het personeel van Ineos Phenol legde afgelopen donderdag 9 januari het werk neer nadat een vakbondsafgevaardigde (van het ACLVB) met 20 dienstjaren onverwacht werd ontslagen.

Deze ochtend 15 januari hebben alle vakbonden samengezeten met de directie. Hierbij had het gemeenschappelijk vakbondsfront 2 uitgangspunten die cruciaal zijn om te komen tot een oplossing voor het sociaal conflict.

  • De re-integratie van Chris, de ontslagen afgevaardigde, of een bijkomende compensatie tot aan zijn wettelijk vervroegd pensioen.
  • Een andere managementstijl en beleid zijn nodig. Het gemeenschappelijk vakbondsfront wil dat er opnieuw respect wordt getoond voor de werknemers en het sociaal overleg in al zijn aspecten. Hiervoor moeten garanties komen op papier met een tijdschema.

Er is gevraagd aan de directie dat zij stappen zou zetten om een mandaat te bekomen zodat zij een bespreking kan aanvatten met betrekking tot deze uitgangspunten. Ondertussen gaat de staking verder.

Oproep!

Er is een georganiseerd solidariteitsbezoek gepland aan het piket op maandag 20 januari tussen 6u en 9u (Ineos Phenol - Geslecht 1 - 9130 Beveren).