Opzegging productie van zwavelderivaten Tessenderlo Group - Actie ABVV Scheikunde Limburg

Op 29 november 2021 heeft Tessenderlo Group het Operating Agreement met Vynova Belgium opgezegd met betrekking tot de productie van zwavelderivaten in Tessenderlo.

ABVV Scheikunde Limburg zal daarom actie voeren aan de poort van TK Ham, onderdeel van de Tessenderlo Group.

Op een bijzondere ondernemingsraad op 2 december bij Vynova te Tessenderlo, werd gecommuniceerd dat de Tessenderlo Group het “operating agreement” met Vynova Belgium opgezegd heeft met betrekking tot de productie van de zwavelderivaten (sulphydrate) in Tessenderlo.

“Deze opzegging door Tessenderlo Group werd gedaan door een aangetekend schrijven naar onze directie. Niet meer, niet minder.  Zonder enige uitleg, zonder enig empathie.” zegt Robbie Liekens, ABVV-afgevaardigde bij Vynova. “Hierdoor komen er 35 jobs op de helling te staan”. De vakbonden pikken dit niet. Zij eisen uitleg van de Tessenderlo Group en pikken niet hoe deze directie omgaat met haar ‘voormalige’ werknemers.

“Wij zullen alle middelen gebruiken die wij als vakbond en werknemers van VYNOVA hebben om ervoor te zorgen dat Tessenderlo Group meer respect toont”, zegt Robbie Liekens verder. Er komt een stakingspiket aan de poort van TK Ham, waarbij wij pamfletten zullen uitdelen aan de werknemers.”

 

Meer informatie:

Ronny Boelanders - Secretaris ABVV Scheikunde Limburg - 0494/319563

Robbie Liekens - ABVV-afgevaardigde Vynova - 0478/566536