Ontslag

Een ontslag is altijd een schok.
Is de relatie met je werkgever verzuurd, heeft hij niet meer genoeg werk of vind je werkgever je niet goed meer? Zelfs al voel je het aankomen, het is toch altijd even schrikken! Wat moet je nu doen bij een ontslag? Wij leggen het je uit.

Belangrijk is natuurlijk dat je zo vlug mogelijk ander werk hebt.
Maar die zekerheid heb je de dag na je ontslag niet en je hebt toch graag brood op de plank! Daarom ga je direct na je laatste gewerkte dag naar het werkloosheidsbureau van het ABVV. Zij kunnen je vertellen welke documenten je nodig hebt om recht te kunnen hebben op een werkloosheidsuitkering.

Verplichtingen van de werkever.
Van je werkgever moet je een C4 krijgen (mét de reden van ontslag) en natuurlijk heb je recht op je laatste loonfiche met bijbehorend loon. Hij moet je soms ook "outplacement" aanbieden, dit is een individuele begeleiding bij het zoeken naar werk, door een gespecialiseerd bureau. Je bent verplicht hierop in te gaan, anders verlies je het recht op uitkeringen!

Het is belangrijk dat je zo vlug als mogelijk inschrijft bij de VDAB in je buurt, dit kan je ook online doen.
Vergeet je je in te schrijven, dan kan het zijn dat wij je geen werkloosheidsuitkering kunnen geven tot je ingeschreven bent!

Denk je dat je onheus behandeld werd bij je ontslag?
Klopt de reden van je ontslag volgens jou niet? Ook dan staan wij je bij. Op het onredelijk ontslaan van werknemers staan sinds enkele maanden nieuwe boetes!