Tijdskrediet en Thematisch verlof

Dankzij tijdskrediet en thematische verloven kunnen werknemers werk en privé beter combineren. Tijdens deze vormen van verlof kan je minder uren gaan werken, en toch je sociale rechten opbouwen voor je pensioen/ziekte.

In een bedrijf kunnen in principe 5% van het aantal werknemers tegelijk van hun recht op tijdskrediet gebruik maken. In de sector van de dienstencheques is de afspraak dat voor de berekening van die 5% de werknemers ouder dan 50 jaar niet meetellen.

In 2017 werd het recht op tijdskrediet met motief (zorg voor kind of ziek familielid) werd uitgebreid tot 51 maanden. Er was ook een akkoord over de landingsbaan. Die kan vanaf 55 jaar, mits een loopbaan van 35 jaar.

Meer info over tijdskrediet en thematisch verlof vind je ook op deze brochure van het ABVV

Aanmoedigingspremies

In het kader van het werkbaarheidsfonds bestaat er in de sector een aanmoedigingspremie voor alle vormen van tijdskrediet en thematische verloven, behalve voor tijdskrediet zorg voor het kind jonger dan 8 jaar.

Vind hier de bedragen terug.

Hoe aanvragen? Ga ga naar jouw AC-afdeling en vraag naar hulp bij deze aanvraag. Bij jouw aanvraag heb je alvast een kopie van de beslissing van de RVA nodig (formulier C62)

Tip: Weet ook dat er bovendien een Vlaamse aanmoedigingspremie bestaat. Je kan dus beide premies aanvragen!