Solidariteit met de slachtoffers van de explosie in Duits industriepark

Dinsdagochtend liet een zware explosie het Chempark –één van de grootste chemieparken van Europa– in Leverkusen daveren. Een enorme, zwarte rookpluim was van ver zichtbaar. Al zeker twee personen hebben de ontploffing niet overleefd. Vijf zijn nog steeds vermist, en er is sprake van een dertigtal gewonden. Als ABVV Scheikunde uiten wij ons medeleven aan alle slachtoffers.

De explosie in het afval- en recyclagecentrum waar chemisch gevaarlijk afval wordt gerecycleerd, schrikte de stad Leverkusen -in het Westen van Duitsland-. Het Federaal Bureau voor Civiele Bescherming en Rampenhulp (BBK) classificeerde de explosie in waarschuwingsniveau ‘extreem gevaar’. De brandweer concludeerde echter dat de bevolking geen gevaar meer liep. Na enkele uren kregen ze het vuur ook onder controle. Jammer genoeg bleek toen ook dat twee werknemers de ramp niet overleefd hadden. Verder zijn ook vijf personen vermist, en zijn er maar liefst 31 gewonden -waarvan drie ernstig-.

De exacte omstandigheden van de ontploffing zijn nog niet gekend. “Als ABVV Scheikunde wensen wij echter reeds onze oprechte steun te betuigen aan de nabestaanden, de collega’s van de overledenen, alsook aan de familieleden van de gewonden en vermisten. Wij hopen dat de vermisten snel terug worden gevonden en dat het onderzoek meer duidelijk brengt”, aldus Andrea Della Vecchia, federaal secretaris bevoegd voor de sector scheikunde.

In solidariteit en samen sterk
ABVV Scheikunde