Gevolgen overstromingen: sector hout en stoffering in de bres voor de leerlingen in het houtonderwijs

Het noodweer en de overstromingen van juli lieten een waar spoor van vernieling na. Er vielen slachtoffers te betreuren en de materiële schade was gigantisch.

Ook een aantal scholen werden zwaar getroffen. Niet alleen de gebouwen en ateliers zijn zwaar beschadigd, ook de machines en werktuigen zijn onbruikbaar geworden of vernietigd. Dit maakt dat ook voor de jongeren die houtonderwijs volgen, praktijklessen niet of moeilijk kunnen doorgaan bij de start van het schooljaar.

Woodwize, het opleidings- en veiligheidsfonds van de houtsectoren, steekt de handen uit de mouwen en neemt initiatieven om de getroffen scholen bij te staan.

Ze contacteerden de onderwijskoepels om na te gaan welke scholen met noden zitten, en onderzochten wat de juiste vragen voor ondersteuning zijn. Op basis van deze inventaris met concrete punten lanceerden ze een oproep ter ondersteuning naar bedrijven en leveranciers van machines en toebehoren.

Op die manier kan de sector bijdragen tot een betere start van het nieuwe schooljaar voor de leerlingen in het houtonderwijs in de getroffen scholen.

Een zoveelste voorbeeld van solidariteit, ditmaal binnen de houtsector. Een pluim voor de snelle en proactieve houding van ons sectoraal opleidingsfonds Woodwize!