Verwacht in 2024: Europese norm voor kappershandschoenen

Als kapper is de kans groot dat je zelf al eens last hebt gehad van een geïrriteerde huid, uitslag of eczeem op je handen. Studies tonen aan dat kappers veel vaker dan anderen te maken met huidproblemen aan de handen.

Dat is ook logisch. Als kapper werk je namelijk elke dag met verschillende producten, van shampoo tot haarkleuring, die zeker bij regelmatig gebruik je huid kunnen beschadigen, irriteren of zelfs allergieën veroorzaken.

Goede handschoenen zijn daarom van groot belang. Je werkgever moet deze voorzien én je kan deze best ook steeds gebruiken van zodra je in aanraking met producten komt.

Ook op Europees niveau beseft men dit. Er wordt daarom al lang gewerkt aan een standaard specifiek voor handschoenen voor kappers. UNI Europa, de Europese vakbond waar ook ABVV Kappers lid van is, ijvert hier al jaren voor en nu dus met succes: in de loop van 2024 zal de standaard voor kappershandschoenen officieel worden voor de hele Europese Unie. Daar zal ook een nieuw icoontje op de verpakking bij horen. Hierdoor zal je werkgever en jijzelf zeer makkelijk kunnen controleren of een set handschoenen voldoet aan de standaard.

Hoezo handschoenen? Vul onze enquête in.