Witte rook bij Kingspan?

UPDATE

5 minuten-overleg op donderdagochtend

Vakbonden hebben vandaag om 8 u. een onderhoud gevraagd aan de werkgever voor een stavaza.

Werkgever is kort en bondig, nog geen wijzigingen in standpunt werkgever, we kunnen geen info geven, we zijn nog aan het herrekenen. Werkgever verwacht in de loop van de dag “iets” te kunnen zeggen, maar ten laatste morgenvroeg komt er een vernieuwd voorstel.

Als vakbonden hebben we het personeel toegesproken en mensen blijven staken in afwachting van een nieuw voorstel. De sfeer tussen de stakers is nog steeds optimaal, vakbonden trakteren vandaag met soep en koffiekoeken.

Morgen om 9 u. volgt een stemming over het “te verwachten” voorstel. Indien meer dan  66% van de mensen het voorstel afkeurt wordt er verder gestaakt.

Witte rook

Vandaag 18 oktober om 8 u. zaten directie en vakbonden terug rond de tafel  om het finale voorstel te bespreken. Het voorstel werd aan de arbeiders toegelicht op een personeelsvergadering. Na stemming werd het voorstel met 50% aanvaard (66% verwerpen om verder te staken). Het eindresultaat is geen ideaal scenario. 50% van de arbeiders blijft op hun honger zitten. In het nieuwe voorstel verhoogde de werkgever de koopkracht en verbeterde het anciënniteitsverlof. Op korte termijn wordt er ook een fietsleaseplan ingevoerd.

Lees het volledige nieuws hier.