Solidariteit van de sector scheikunde met de maatwerkers

ABVV Scheikunde hield gisteren samen met ABVV Maatwerk een actie aan de ingang van Pfizer in Puurs. De militanten van ABVV Scheikunde bij Pfizer willen door deze gezamenlijke actie hun solidariteit uitdrukken met hun collega’s van de maatwerkbedrijven die tewerkgesteld zijn in hun bedrijf.

Maatwerkers worden tijdens deze crisis ingeschakeld als goedkope werkkrachten. Bij Pfizer in Puurs pakken ze bijvoorbeeld de vaccins in voor een loon dat amper de helft is van de werknemers in de scheikunde. De volgende jaren wordt voor deze werknemers, die werken aan het minimumloon, amper een loonsverhoging voorzien van 1,1% terwijl er een (terechte) loonsverhoging van 6% wordt voorzien voor het zorgpersoneel tijdens dezelfde periode.

Het ABVV strijdt al langer voor een minimumloon van € 14/uur of € 2300/maand om waardig te kunnen leven. ABVV Scheikunde kan niet aanvaarden dat maatwerkers in scheikundebedrijven moeten werken voor een loon dat niet voldoende is om van te leven. Men werkt om goed te kunnen leven, niet om amper te kunnen overleven.

Lees meer over Fight For € 14 via deze link.