Acties van de huishoudhulpen

Wanneer?
Waar?
Brussel Noordstation

Volgende week donderdag (28/11) zullen de huishoudhulpen, die met dienstencheques werken, een eerste maal op straat komen om actie te voeren voor hogere lonen. 

Vorige week sprongen de onderhandelingen voor betere loon- en arbeidsvoorwaarden in de dienstenchequesector af. De werkneemsters hadden op een bruto loonsverhoging van 1,1% gerekend, zoals voorzien in het nationaal loonoverleg. De werkgevers wilden echter niet verder gaan dan een éénmalige netto premie. Deze zou voor de meerderheid van de werkneemsters amper meer dan € 65 bedragen. 

Voor de huishoudhulpen, die gemiddeld slechts € 11,50 bruto/uur verdienen, is dit ruimschoots onvoldoende. Daarom werd er vorige week reeds een stakingsaanzegging ingediend.” 

De acties krijgen ondertussen vorm: op donderdag 28 november zullen het ABVV en het ACV de werknemers en werkneemsters van de sector mobiliseren. De acties zullen gericht zijn tegen enkele grote commerciële bedrijven. Deze bedrijven maken nog steeds aanzienlijke winsten, zitten op grote reserves en delen dividenden uit. 

Bijeenkomst: 10u - station Brussel-Noord. 

De exacte locatie van de acties zijn voorlopig nog geheim.