Stop criminalisering syndicale actie!

Wanneer?
Waar?
Luik

Stop aan de criminalisering van de vakbonden en de syndicale acties! Op maandag 26 oktober, afspraak tussen 8u45 en 9u30 aan het Justitiepaleis van Luik om onze kameraden die door justitie vervolgt zijn te steunen. Deze gerechtelijke actie bulkt niet enkel van de ongegronde feiten maar is vooral een regelrechte aanval op onze syndicale vrijheden!

N.a.v. een algemene interprofessionele staking tegen de bezuinigingen van de Regering Michel, was er op 19 oktober 2015 hinder op de autosnelweg E40, ter hoogte van het viaduct van Cheratte.

Momenteel worden er 17 personen vervolgd door het gerecht wegens kwaadwillige belemmering  van het verkeer. Op 26 oktober vinden de pleidooien plaats op het Justitiepaleis van Luik.

Deze gerechtelijke actie bulkt niet enkel van de ongegronde feiten maar is vooral een regelrechte aanval op onze syndicale vrijheden!

Het ABVV Luik-Hoei-Borgworm roept de miltanten en medestanders op om die dag hun onvoorwaardelijke solidariteit te betuigen door massaal, vastberaden en in sereniteit te komen opdagen.