Heb impact op jouw bedrijf

Werknemers uit meer dan 6000 bedrijven in ons land zullen tussen 11 en 24 mei 2020 uitgenodigd worden om hun vertegenwoordigers te kiezen binnen verschillende syndicale organen. Voor de sociale democratie is dit een wel héél belangrijke afspraak.

De verkozen afgevaardigden zullen de stem vormen van de werknemers en dat voor de komende vier jaar. Maar indien deze afgevaardigden de stem van de werknemers zijn, dan zijn de werknemers zelf de drijvende kracht achter de delegees van het ABVV.

Hoe meer we de werknemers kunnen vertegenwoordigen, des te meer zij gewicht in de schaal kunnen werpen. Binnen de huidige economische en politieke context kan dat tellen! Het is meer dan ooit nodig om de positie van het ABVV tegenover de neoliberale politiek, de werkgevers en de andere vakbonden te versterken.

Ben je reeds delegee? Dan is het tijd om een balans op te maken en de resultaten van het vakbondswerk zichtbaar te maken. Zo zien je collega’s dat het dankzij de vastberadenheid van de ABVV-delegatie is, en dankzij de steun van de werknemers, dat het dagelijks leven op het werk erop vooruit kan gaan.

Voor de eerste keer kandidaat? Geen paniek. Een ABVV-kandidaat staat er nooit alleen voor. De Algemene Centrale – ABVV staat aan jouw zijde doorheen heel de campagne en dat begint al bij deze AC IMPACT. Die verschijnt voortaan elke maand en zal helpen om jouw campagne beter te voeren en de verkiezingen te winnen.

Samen sterk!

Eric Neuprez, Algemeen secretaris
Gianni De Vlaminck, Federaal secretaris

 

Meer info: www.accg.be/sv2020 of in ons dossier.