Mooi verkiezingsresultaat Algemene Centrale: Bedankt voor je inzet

De Algemene Centrale - ABVV behaalde een mooi verkiezingsresultaat. Er werd een kleine vooruitgang geboekt in het CPBW én in de ondernemingsraad, zowel in aantal stemmen als in zetels.

De Algemene Centrale - ABVV behaalde een mooi verkiezingsresultaat. Er werd een kleine vooruitgang geboekt in het CPBW én in de ondernemingsraad, zowel in aantal stemmen als in zetels. We willen al onze leden en delegees alvast bedanken voor hun inspanningen en enthousiasme. Samen zullen we de strijd voor een sociaal beleid opvoeren.

Op een gedetailleerde uitslag per sector is het nog wachten, maar we weten al dat de Algemene Centrale – ABVV er op vooruit is gegaan. In het CPBW haalden we 39% van de zetels, in de ondernemingsraad iets meer dan 40%, een winst van telkens ongeveer 0,4 procent. 

Er zijn wel verschillen van sector tot sector en van afdeling tot afdeling. In een bedrijf is winst of verlies van meer dan 10% van de stemmen niet uitzonderlijk. Maar als we al deze uiteenlopende resultaten samentellen komen we dus aan een mooi resultaat.

Bij de andere vakbonden was er een vooruitgang voor de liberale vakbond, en een achteruitgang voor het ACV. Maar ook hier ging het om kleine verschuivingen tot maximaal 1%.

Afbeelding verwijderd.

Doorzettingsvermogen

De voorbije maanden hebben we in een erg moeilijk sociaal-economisch klimaat samen campagne gevoerd om een goed resultaat neer te zetten. We hebben er alles aan gedaan om het ABVV sterker te maken, zodat we de rechten van alle werknemers beter kunnen verdedigen.

Dat was enkel mogelijk dankzij de inspanningen van al onze militanten. Of je nu verkozen bent of niet, in ieder geval willen wij jou bedanken voor alle inspanningen en voor je enthousiasme. Dankzij het doorzettingsvermogen van alle militanten van de Algemene Centrale - ABVV kunnen we bergen verzetten. 

Persbericht verkiezingsresultaten ABVV algemeen