Nacht- en ploegenwerk: "4/5de kunnen werken vanaf 55 is echt een goede zaak"

Bart werkt sinds 23 jaar in een ploegensysteem: ik start met de vroege, daarna nacht, dan namiddag. “ Vroeger zag ik vooral de voordelen, met opgroeiende kinderen zorgde dat ervoor dat ik vaak thuis was als de kinderen thuiswaren. Maar na 23 jaar beginnen vooral de nadelen door te wegen.

 
ABVV scheikunde heeft een nieuwe brochure nacht- en ploegenarbeid klaar die je hier kan downloaden. De brochure staat stil bij de evolutie van nacht- en ploegenarbeid in België en Europa,  de gevolgen op o.m. de gezondheid, de fiscale cadeaus die bedrijven hiervoor krijgen en de syndicale instrumenten om nacht- en ploegenarbeid verder te humaniseren. Om de brochure in de kijker te zetten vroegen we een aantal delegees welke impact nacht- en ploegenarbeid voor hen heeft. 

Bart Callewaert - Ferro Pigments  

Bart werkt sinds 23 jaar in een ploegensysteem: ik start met de vroege, daarna nacht, dan namiddag. “ Vroeger zag ik vooral de voordelen, met opgroeiende kinderen zorgde dat ervoor dat ik vaak thuis was als de kinderen thuiswaren. We moesten eigenlijk nooit voor opvang zorgen. Nu zie ik ook vooral jonge collega’s die nachtwerk daarom interessant vinden, zij staan nog niet stil bij de gevolgen”.  

Vermoeidheid

“Na 23 jaar beginnen de nadelen door te wegen: niet dat ik zware gezondheidsproblemen heb, maar wel veel last van vermoeidheid. De week dat ik de vroege heb ben ik niet meer te genieten. Mensen die altijd dagwerk hebben gedaan begrijpen dat niet. Maar elke dag om half vier opstaan, dat begint op een bepaald moment door te wegen. Vroeger kon ik om elf uur gaan slapen en om 4 uur opstaan zonder dat ik daar last van had. Nu kan dat niet meer. Je hebt veel meer tijd nodig om te recupereren.” 

“Ik zie in andere afdelingen dat er verschillende oudere collega’s om die reden terug overgestapt zijn.  In ons bedrijf is dat ook mogelijk. Er worden maatregelen genomen voor de humanisering van nachtwerk, de directie denkt mee en het wordt goed opgevolgd. Ik kan niet zeggen dat de directie daar tekortschiet, alles binnen wat haalbaar is natuurlijk. Er zijn collega’s die bijvoorbeeld overgestapt zijn naar 2x voormiddag 1x namiddag. Maar je moet dan wel inboeten op je loon. En dat is niet altijd gemakkelijk. Je hebt al een lange carrière achter de rug, met jaren nachtwerk dat toch een impact heeft op je gezondheid. Dan ga je er vanuit dat je daarvoor beloond wordt en niet dat je het plots met minder moet doen omdat je dat nachtwerk niet goed meer aankan”.  

4/5de werken

“Ik zie vooral heil in het 4/5de systeem vanaf 55, maar dat staat natuurlijk ook onder druk. Veel oudere collega’s zijn daar ingestapt en dat is echt een goede zaak. Zeker nu we langer moeten werken is het voor onze fysieke toestand en gezinsleven belangrijk dat we de laatste jaren van onze carrière wat minder kunnen werken.”  

“Ook het demografiefonds kan daarbij helpen. In ons bedrijf zijn we met het demografiefonds aan de slag gegaan, voorlopig voor één jaar, bijvoorbeeld met een rimpeldag vanaf 58 jaar. Dat is toch niet onbelangrijk. We willen dat de komende jaren zeker voortzetten.”