Coronavirus in de houtsectoren – Gevolgen ?

De regering heeft een lijst van cruciale en essentiële sectoren voor de bevolking opgesteld. In deze lijst vinden we het paritair comité 125 (productie/houtindustrie) met al zijn paritaire subcomités: bosbouwactiviteiten, houthandel, zagerijen terug,  en het paritair comité 126: stoffering en houtbewerking. De cruciale activiteiten van onze sectoren zijn enkel degenen die betrekking hebben op "houten verpakkingen en paletten". Alle andere activiteiten zijn niet cruciaal.

 

Wat zijn de gevolgen ?

  • Voor houtverpakkingen en palletactiviteiten moet uw werkgever, in de mate van het mogelijke, telewerken of social distancy introduceren.
  • Voor andere activiteiten moet uw werkgever verplicht telewerken of social distancy invoeren. Als dit niet het geval is, moet de activiteit worden stopgezet.

 

Voor het ABVV-houtsectoren moeten de regels van social distancy en telewerken overal worden toegepast. We spelen niet met de gezondheid van werknemers. We moeten er ook voor zorgen dat het virus zich niet verspreid.

ABVV-houtsectoren vraagt ook om de cruciale activiteiten te specifiëren.

 

Heeft u vragen of merkt u problemen in uw bedrijf of op een bouwplaats, aarzel dan niet om contact op te nemen met uw afgevaardigde, uw secretaris of uw ABVV-kantoor.