En wie beschermt mij?

Het is een feit: we passen ons gedrag aan voor onze gezondheid en die van de mensen rondom ons: social distancing, verhoogde handhygiëne,… en het dragen van een masker. Als werknemer doe ik er alles aan om mezelf en de anderen rondom mij te beschermen, maar wie beschermt mij?  Wie strijdt mee voor een eerlijk minimuminkomen voor mij? Het is na de coronacrisis meer dan ooit nodig om dit aan te pakken, want ook ik wil zekerheid. Ook ik wil beschermd worden. Strijd daarom mee met de Fight for €14 campagne en bescherm mij!

Het is ondertussen meer dan een jaar geleden dat het ABVV de Fight for €14 campagne op poten heeft gezet. Een campagne waarmee duidelijk moet worden dat een bruto minimumloon van €14 per uur (€2300/maand) broodnodig is om de levenskwaliteit van alle werknemers te verbeteren en om hen te beschermen.

Door het dragen van een masker bescherm ik mijn collega-werknemers, maar wie beschermt mij? Ik, die tijdens en ook na deze coronacrisis mijn loon heb zien slinken, ik die nog meer moeite heb om mijn facturen te betalen en vooral, ik die niet weet of er voldoende eten op tafel kan komen. Een waardige verloning is niet enkel essentieel voor het herstel en het heropbouwen van een veerkrachtige economie, maar ook voor ons. Wij, die minder dan het minimumloon verdienden en nog steeds verdienen. Zoals Nicolas Schmit -Europees commissaris voor Arbeid en Sociale zaken- zegt: “Een op zes heeft een laag inkomen in Europa. En het merendeel is vrouw. Die lageloners hielden onze maatschappij en economie recht toen alles moest stoppen. Paradoxaal genoeg worden ze nu het hardst getroffen door de economische crisis”. Voor wie het dus vóór de coronacrisis al onmogelijk was om de eindjes aan elkaar te knopen, wordt het nu helemaal ondraaglijk.

Daarom blijven wij strijden voor een minimumloon van €14. Wij willen dat iedereen kan leven en niet overleven.

Download hier de affiche

Meer info: www.fightfor14.be of op Facebook, Twitter en Instagram