De bewakingssector heeft er genoeg van!

GENOEG !!!

De stugge, zelfs arrogante houding die de werkgevers innemen maakt een constructieve, evenwichtige sociale dialoog onmogelijk.

De dossiers waarbij ze geen respect tonen voor het sociaal overleg :

  • Het ‘syndicaal onthaal’ waarbij de werkgevers geen oor hebben  naar onze vraag om een uitgebreid syndicaal onthaal op de werkvloer en in de bedrijven toe te laten en waarbij werfbezoeken onbespreekbaar blijven. Het mag niets kosten.
  • De verplaatstingskosten, die door de stijgende brandstofkosten voor velen de pan uit swingen, ook hier blijft men in dit dossier tijd rekken.
  • Het dossier ‘functieclassificatie’, dat al meer dan 10 jaar aansleept en dat  naar een finale fase gaat, waar men nu provocerend stelt dat elke nieuwe indeling kostenneutraal moet zijn ten opzichte van wat er vandaag bestaat.

Sociaal overleg en dialoog kunnen maar werken als het van twee kanten komt. Tijdens het laatste paritair comité konden de vakbonden niets anders dan de stekker uit het sociaal overleg te trekken.

Wij willen dat de werkgevers het sociaal overleg in de sector en in de bedrijven serieus nemen; wij wensen meer respect voor de werknemers in deze essentiële sector.

Een contact met de CEO’s leverde geen bevredigend antwoord op. Geen enkele concrete belofte werd gemaakt. Bepaalde provocerende standpunten werden zelfs nog herhaald.  

Daarom roepen we iedereen in de sector op om mee actie te voeren. Mobiliseer mee en vooral betoog mee op maandag 20 juni want het wordt allemaal teveel !

Voor meer koopkracht en tegen de sjoemelsoftware die de loonnormwet is !

Afspraak maandag 20 juni om 11u aan het station Brussel-Noord. Aanwezigen hebben recht op een stakers- en lunchvergoeding en terugbetaling van hun treinticket. Vanuit de afdelingen wordt vaak ook collectief vervoer georganiseerd naar Brussel. We rekenen op jullie !

Download hier het pamflet: https://www.accg.be/nl/sector/bewaking/tools/pamflet-staking-20-juni-20…