ABVV in actie: energiebedrijven moeten geld teruggeven aan burgers!

Elke dag worden steeds meer Belgen door de energiecrisis getroffen. Steeds minder landgenoten kunnen de eindjes nog aan elkaar knopen, maar er zijn ook geluksvogels: de energiebedrijven maken monsterwinsten dankzij deze crisis. Walgelijk.

De regering kan hier verandering in brengen, maar neemt voorlopig genoegen met ondoeltreffende maatregelen die niets doen om de burgers te beschermen tegen de torenhoge energieprijzen. Krachtige maatregelen zijn nodig en kunnen snel genomen en uitgevoerd worden. Het ABVV heeft oplossingen: begrens de energieprijzen, belast de overwinsten, nationaliseer de energiesector... 

Andere landen doen het, waarom kan België dat dan niet? De regering mag zich niet langer verschuilen achter een Europa dat tijd rekt. Het is allemaal een kwestie van politieke wil. 

Op deze actiedag van 20 oktober, en vóór de nationale staking van 9 november, herhalen we onze eisen in de vier windstreken van België. Mechelen, Hasselt, Vlaams-Brabant, Gent, Brussel, Namen, Luik, Bergen, ... jullie hebben het voorbeeld en lieten jullie stem horen! 

Dank jullie wel voor jullie mobilisatie!

#samensterk