Actiedag TotalEnergies op 6 april 2023 - Solidariteit met de Franse werknemers

Op 6 april is er in Frankrijk de 11de nationale actiedag tegen de asociale plannen van president Macron. Hij wil de pensioenleeftijd optrekken van 62 jaar naar 64 jaar. Meer dan 2/3 van alle Fransen is tegen en ook in het parlement is er geen meerderheid. Hij wil de beslissing daarom éénzijdig doorduwen.

Donderdag 6 april is een nationale stakingsdag en in alle Franse centrumsteden zullen er manifestaties zijn. In de petroleumsector wordt er al weken gestaakt tegen dit asociale beleid dat de werkenden wil laten opdraaien voor de crisis. Het overgrote deel van de raffinaderijen ligt stil en heel wat benzinestations kunnen daardoor niet meer beleverd worden. TotalEnergies grijpt daarom naar de tactiek van de stakingsbrekerij en onderkruiperij door benzine voor de Franse markt aan te leveren vanuit België. Iets wat anders nooit gebeurt. TotalEnergies kwam dit zelf in de media trots melden. Dit moet stoppen.

Toon je solidariteit met de Franse werknemers tegen het afbraakbeleid van Macron en tegen de onderkruiperij van TotalEnergies.

Afspraak donderdag 6 april 6u:
Vulcentrum TotalEnergies Kamion Vul-Centrum (KVC)
Scheldelaan 14, 2030 Antwerpen

Link naar het pamflet.