Sectorgids - Wat zijn mijn rechten ?

Wat zijn mijn rechten? Als je werkt in de sector scheikunde en je stelt je deze vraag, dan hebben wij het antwoord!

Lonen, arbeidstijd, vakantie, toegang tot tijdskrediet, …, zijn het voorwerp van afgesloten akkoorden binnen de sector van de scheikunde. Waar kan je ze vinden? Om jouw zoektocht te vergemakkelijken hebben we dit gecentraliseerd in 2 sectorgidsen voor arbeiders en bedienden.

Deze gidsen geven je toegang tot de collectieve overeenkomsten die specifiek zijn voor de chemische sector. In de inhoudstabel kan je gemakkelijk de thema’s selecteren die jou interesseren.

Belangrijke opmerking: sommige bedrijven hebben bedrijfsakkoorden die voordeliger zijn dan de sectorale akkoorden. De sectorgidsen geven je informatie over de minimale arbeidsvoorwaarden in de sector scheikunde.

Wens je een gids op papier te ontvangen? Stuur een mail naar info@abvvscheikunde.be en vermeld jouw adres, jouw gsmnummer, jouw statuut (arbeider/bediende/kader) en jouw bedrijf. We sturen jou zo snel mogelijk een geprinte versie op.

Als je nog andere vragen hebt, kan je steeds je delegee of je plaatselijke afdeling van ABVV Scheikunde contacteren of een mail sturen naar info@abvvscheikunde.be.