Spontane actie op de luchthaven na personeelsvergadering bij Skytanking

De directie van Skytanking heeft eenzijdig beslist te veranderen van paritair comité (PC). Zij zullen overgaan van PC 211 naar PC 127 en PC 200. Dit zal een negatief effect hebben op de loon- en arbeidsvoorwaarden van de werknemers. De directie heeft in deze het sociaal overleg totaal niet gerespecteerd.

Na een personeelsvergadering, vandaag 14 maart 2024, beslisten de werknemers om spontaan het werk neer te leggen en zo een sterk signaal te geven aan de directie. Zij eisen dat de directie onmiddellijk ter plaatse komt om verder te onderhandelen.

De werknemers willen:

  • Dat iedereen die vandaag bij Skytanking werkt aan dezelfde voorwaarden kan blijven werken (inclusief pensioenplan, index en ontslagclausule).
  • Dat de directie op een constructieve manier onderhandelt over de loon- en arbeidsvoorwaarden van de nieuwe werknemers en in afwachting van een akkoord daarover een aanwervingsstop aanhoudt.

Alle Skytankers beseffen dat deze actie een impact heeft op de reizigers. Wij hopen dat de hinder en het ongemak voor hen tot een minimum beperkt blijven. Maar daarvoor heeft de directie de sleutel in handen.