Staken is een recht

Wanneer?
Waar?
Belgique

De veroordeling van 17 vakbondsleden van het ABVV is een zware aantasting van het stakingsrecht en bedreigt alle sociale bewegingen en iedereen die actie wil voeren. Dit maken we duidelijk op donderdag 10 december, de Internationale Dag van de Mensenrechten.

Lees hier waar het over gaat - bekijk de video - download het pamflet

De acties op 10 december zullen noodgedwongen door een beperkt aantal mensen gevoerd worden. Hoe jammer het ook is, de coronamaatregelen laten vandaag niet toe om veel militanten op de been te brengen. Dat betekent niet dat we onze militanten niet gaan betrekken. Laat jezelf op sociale media horen en versterk zo onze actie voor ons recht op actievoeren. Bescherm samen met ons het #stakingsrecht

Antwerpen

Who’s Next? | Sociaal protest is geen misdaad. Artikel 406 maakt actievoerders monddood

In Antwerpen zullen 25 ABVV-verantwoordelijken een symbolische actie voeren met de bedoeling ons protest zo luid mogelijk te laten klinken. De slogan van de actie is ‘Who’s next?’ Wie wordt de volgende actievoerder die beschuldigd wordt van de belemmering van het verkeer?

Deze actie en toespraken worden vanaf 11u live gestreamd op de sociale media van ABVV-regio Antwerpen. Een warme oproep om de actie online live te volgen en op die manier solidariteit te tonen. Het aantal kijkers bepaalt mee het succes van deze actie zoals in normale tijden het aantal deelnemers dit doet.

Check het Facebook-event

Gent

In Gent is er een militantenconcentratie met een beperkt aantal deelnemers en volgens de voorschriften om corona tegen te gaan. Ook hier maken we gebruik van sociale media om onze rechten te verdedigen. Volg dus onze sociale mediakanalen en de klassieke pers.

Brussel

In Brussel wordt er actiegevoerd op het Vrijheidsplein van 11u30 tot 13u. Onder meer de voorzitter van het ABVV, Thierry Bodson, en de directeur van de Ligue des Droits Humains, Pierre-Arnaud Perrouty, zullen het woord nemen.

Bekijk hier het overzicht van de acties in Wallonië.