Fascists not welcome ! Antifascist action & party

Wanneer?
Waar?
Poelaertplein (Brussel)

Aanstaande maandag 29 mei plant het Vlaams Belang een bijeenkomst in Brussel op de Kunstberg. We kunnen de extreemrechtse haat niet toelaten in onze samenleving. Daarom steunt de Algemene Centrale - ABVV de manifestatie van de Stan-Up Coalitie die om 12 uur op het Justitiepaleis in Brussel wordt georganiseerd.

Dit is de boodschap van de Stand-Up Coalitie :

  • Antifascistische actie/feest tegenover de geplande betoging van het Vlaams Belang in Brussel.
  • Geconfronteerd met de zorgwekkende opkomst van reactionaire ideeën en haat die het Vlaams Belang in ons land promoot, is het tijd om te mobiliseren!
  • Het Vlaams Belang plant op 29 mei een manifestatie in Brussel op de Kunstberg. Met nog een jaar te gaan voor de verkiezingen heeft deze mobilisatie alle kenmerken van een krachtmeting. Hun racistisch, seksistisch, xenofoob en LGBTQIA-foob discours versterkt de ongelijkheid in de samenleving. We mogen niet langer toestaan dat extreemrechtse haat in de publieke ruimte gebagatelliseerd wordt.
  • Daarom roepen we massaal burgers en progressieve organisaties uit de sociale en vakbeweging op om samen met ons een familiale bijeenkomst te houden op dezelfde dag, op het plein aan het Justitiepaleis in Brussel om 12 uur.
  • Deze actie wil de waarden van een antifascistische, antiracistische, feministische en LGBTQIA+ inclusieve samenleving verdedigen.
  • Zwijgen is geen optie tegenover haat, discriminatie en onderdrukking. Laten we opstaan tegen de verdeeldheid en het geweld waar extreemrechtse activisten toe opruien. Laten we een duidelijk signaal geven dat we fascisme, in welke vorm ook, niet tolereren.
  • Het Vlaams Belang wil zich graag profileren als de “verdediger van onze sociale rechten”. Maar bij elke gelegenheid valt het de rechten van de meest kwetsbaren en de vakbondsrechten aan, terwijl het een beleid van sociale afbraak verdedigt. We kunnen hun leugens niet laten voortduren. Wij willen een samenleving opbouwen gebaseerd op solidariteit i.p.v. op angst voor de ander; een samenleving waar geen plaats is voor discriminerend, antisociaal en reactionair beleid.
  • Deze betoging staat open voor iedereen die onze waarden en onze inzet voor een antifascistische en solidaire samenleving deelt. Breng je borden, je slogans, je vastberadenheid mee en laat je stem horen.... Laten extreemrechts en haar racistische, seksistische, identitaire en asociale ideeën voorgoed een halt toeroepen.
     

Meer info op de facebook-event