Samen voor een warme samenleving : doe mee met Hart boven Hard

Hart boven Hard moet de steun en medewerking krijgen van alle werknemers. Het is een brede burgerbeweging die opkomt voor een warme, solidaire samenleving en die alle krachten bundelt in het verzet tegen het snoeiharde rijkemensenbeleid van de rechtse regering. Ook de Algemene Centrale-ABVV roept krachtig op om mee te werken.

Hart boven Hard moet de steun en medewerking krijgen van alle werknemers. Het is een brede burgerbeweging die opkomt voor een warme, solidaire samenleving en die alle krachten bundelt in het verzet tegen het snoeiharde rijkemensenbeleid van de rechtse regering. Ook de Algemene Centrale-ABVV roept krachtig op om mee te werken. Eerste afspraak: 29 maart.

Op dit pagina vind je uitvoerige informatie over Hart boven Hard. Daar moeten we niet op terugkomen. Maar de Algemene Centrale-ABVV wil wel onderstrepen hoe belangrijk die beweging wel is. Hart boven Hard brengt mensen bijeen uit alle hoeken van onze samenleving. We laten horen dat het anders kan en anders moet in alle domeinen van onze maatschappij. Alle! Werk en sociale bescherming, uiteraard. Maar ook onderwijs en cultuur, mobiliteit en milieu, diversiteit en verdraagzaamheid. Tegelijk laten we dat samen horen met alle taalgemeenschappen. Want naast Hart boven Hard is er ook de Franstalige tegenhanger Tout Autre Chose. Daarmee wordt de solidariteit tussen de gemeenschappen in ons land in de verf gezet.

De Algemene Centrale-ABVV wil actief meewerken aan de bundeling van progressieve krachten. Een brede burgerbeweging zoals Hart boven Hard werkt in die richting. Samen met actiegroepen en organisaties uit het middenveld kunnen we alternatieven vooruitschuiven voor het harde soberheidsbeleid dat redeneert volgens de wet van de sterkste. Samen kunnen we opkomen voor alternatieven met een hart. Op het recente congres van de centrale, in december, werd nog eens met klem gezegd dat er werk moet worden gemaakt van een brede bundeling van politieke en maatschappelijke krachten die solidariteit belangrijker vinden dan financieel profijt.

De Algemene Centrale-ABVV roept zijn leden en militanten op om actief mee te doen. Dat kan door mee je schouders te zetten onder de lokale afdelingen van Hart boven Hard die overal tot stand komen. En dat kan zeker door propaganda te maken voor de Grote Parade die op 29 maart in Brussel wordt georganiseerd.

Alle nuttige informatie vind je op de website hartbovenhard.be.

Afbeelding verwijderd.