Actiedag 7 oktober

Op 7 oktober werden in het hele land acties en stakingen georganiseerd tegen het regeringsbeleid. In Brussel trok de Algemene Centrale naar de confederatie Bouw en het VBO. 

Op 7 oktober werden in het hele land acties en stakingen georganiseerd tegen het regeringsbeleid. In Brussel trok de Algemene Centrale met een tweehondertal militanten naar de confederatie Bouw en het VBO. 

'Al 2 jaar plegen de werkgevers overspel. Ze bedriegen ons met de regering', was de slogan van de actie. De werkgevers onderhandelen niet meer met ons, want ze hebben een rechtstreekse lijn naar de Wetstraat 16. En daar krijgen ze alles wat ze vragen.

De actie -met Charles Michel en Pieter Timmermans (VBO) lookalikes samen in bed- trok van de kunstberg naar de confederatie Bouw. Daar had een delegatie een gesprek over flexibiliteit, pensioen en werkbaar werk. De confederatie Bouw liet weten onze grieven te begrijpen, maar zij bekijken het vanuit een ander standpunt: namelijk dat de bedrijven het moeilijk hebben. Volgens hen is het ABVV er zelf oorzaak van dat er geen interprofessioneel akkoord kwam.

Een duidelijke boodschap

Daarna belde de actie aan bij het VBO waar een delegatie ontvangen werd door Pieter Timmermans. Onze boodschap: of er sociaal overleg en sociale vrede komt zal afhangen van de beslissingen van de regering de komende dagen. Ook al gaat het VBO niet akkoord, de boodschap is wel aangekomen, aldus voorzitter Werner Van Heetvelde achteraf. 

Een fotoverslag van de actie vind je hier, en op het VRT-nieuws kan je de beelden bekijken

Ondertussen vonden in het hele land in tal van bedrijven acties plaats, onder meer bij ISS in Vilvoorde en Sioen in Moescroen. Bekijk hier ons fotoverslag