Laatste rechte lijn... tot de overwinning !

‘t Is zover: de eindstreep van de sociale verkiezingen is eindelijk in zicht. Er is veel gebeurd sinds het begin van onze campagne in september 2019… en het is nog niet voorbij.

Dat verdomde coronavirus haalt ons leven overhoop, maar er zijn ook gelukkige gebeurtenissen zoals bijvoorbeeld wanneer een collega na jaren van intensief vakbondswerk met een voldaan gevoel op pensioen vertrekt. Dat is het geval bij Eric Neuprez –(ex)-algemeen secretaris AC– die de fakkel doorgeeft aan de Luikenaar Geoffrey Goblet. Eric, geniet van deze nieuwe fase in jouw leven en van harte welkom Geoffrey. We hebben met andere woorden een nieuw duo dat verantwoordelijk is voor de sociale verkiezingen voor de Algemene Centrale: Geoffrey Goblet en Gianni De Vlaminck.

We beginnen nu aan de eindsprint naar de overwinning. Dit is onze enige optie: in het programma van de nieuwe regering spotten wij enkele zonnestralen, maar er zijn helaas nog veel schaduwplekken. We zullen dus -zoals altijd- alert moeten blijven en klaar staan om te mobiliseren als dat nodig is. Als de belangen van de werknemers overschaduwd, genegeerd of aangevallen worden, zal deze regering ons ongetwijfeld op haar pad vinden. Dat is onze missie.

Om dat te kunnen bereiken, hebben we jou, jouw collega’s en zoveel mogelijk andere werknemers nodig. Om met één stem te kunnen spreken, heeft het ABVV zoveel mogelijk stemmen nodig. Zodat wanneer het ABVV een standpunt inneemt, het niet slechts een vakbondsorganisatie is die spreekt, maar meer dan 1,5 miljoen mensen met één stem.

Daar zit onze kracht, en meer dan ooit telt ieders stem. De onzekerheden door de gezondheidssituatie zijn enorm. Daar zijn we ons zeker van bewust, en net daarom houden we de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Nog één advies voor jou: kijk regelmatig naar je mails en op onze website. Via deze kanalen zullen we lastminute-informatie communiceren.

Dank je wel voor jouw betrokkenheid en militantisme bij onze centrale. Zonder jou zou niets mogelijk zijn. Meer dan ooit samen sterk!

Gianni De Vlaminck, Federaal secretaris - Geoffrey Goblet, Algemeen secretaris