Staatsgreep in Myanmar: De Algemene Centrale – ABVV solidair met de bevolking

De Algemene Centrale – ABVV neemt op 11 februari deel aan een internationale syndicale actiedag om onze solidariteit met het volk van Myanmar uit te drukken. We reageren daarmee op een oproep van de Builders and Woodworkers International (BWI) een internationale vakbondsfederatie van Hout- en Bouwsectoren.

Ter herinnering, in Myanmar vond onlangs een staatsgreep plaats. In de vroege ochtend van 1 februari 2021 nam het leger de controle over van de regering van Myanmar.

De legerleiding riep de noodtoestand uit en er werden nieuwe ministers aangesteld. Overal in het land doken militaire checkpoints op en werd ook een avondklok ingesteld. In de hoofdstad Yangon (Rangoon) werd de noodtoestand uitgeroepen.

De Algemene Centrale – ABVV wil vooral de moedige bevolking en de werknemers steunen, die op straat komen om de staatsgreep aan te klagen. Na 30 jaar militaire dictatuur, kende het land eindelijk een democratie. We zijn dan ook solidair met de inwoners van Myanmar en vragen dat de stem van de bevolking gerespecteerd wordt en dat al zij die democratisch verkozen waren, een legitieme regering kunnen vormen.

Post je eigen foto met de bijgevoegde affiche op Facebook, #Workers4Myanmar