Samen met het demografiefonds telewerken op een ergonomische manier.

Demografiefonds?

Werkbaar werk is een prioriteit voor ABVV Scheikunde. Om dit te bereiken, kunnen werknemers en werkgevers in de sector rekenen op het Demografiefonds. Dit fonds ondersteunt projecten die het dagelijkse leven van de werknemers verbeteren.

Wat is telewerken?

Bij telewerken voer je jouw werk uit vanop afstand. Dus op een andere locatie dan de hoofdvestiging van de werkgever.

In het tweede actiegebied “gezondheid”  zijn ergonomische investeringen mogelijk om het telewerken op een ergonomische manier te laten verlopen.

Wat kan niet?

Er is geen financiële tussenkomst van het demografiefonds voor basis IT-apparatuur. Dit zijn de toestellen zonder dewelke telewerk volstrekt onmogelijk is: laptop of desktop met scherm/toetsenbord/muis of telefoon, …

Wat kan wel?

Andere telewerkapparatuur dan IT-apparatuur kan in aanmerking komen voor een financiële bijdrage, op voorwaarde dat deze niet al bij wet is voorzien, dat deze ergonomisch voordelig is en dat deze is goedgekeurd door het Fonds

Bijvoorbeeld:

-Groot computerscherm, toetsenbord en/of muis ter aanvulling van een laptop

-Camera (indien gekoppeld met groot computerscherm)

-Voetensteun

-Schermverhoger

-In de hoogte verstelbare bureaus en hoog-laag tafels

-Ergonomisch(e) stoel of zitkussen

De bovenstaande lijst is niet volledig.

Heb je nood aan verdere inspiratie? Breng dan zeker een bezoek aan ons sectoraal dossier of consulteer het overzicht van alle goedgekeurde maatregelen door het beheerscomité. Verder kan je de inspiratiegids demografiefonds consulteren.