Wil jij om 17 u in bed gestopt worden?

Nee? Voor heel wat ouderen en langdurig zieken is het vandaag de harde realiteit. Daarom voeren de werknemers van de sector op 24 november actie.

Afbeelding verwijderd.

Nee? Voor heel wat ouderen en langdurig zieken is het vandaag de harde realiteit. De kwaliteit van onze zorg gaat er op achteruit. De sector heeft een acuut personeelstekort. Dat komt door de vele besparingen van deze regering. En een totaal gebrek aan investeringen. Daarom voeren de werknemers van de sector op 24 november actie.

De vergrijzing, de wachtlijsten, de torenhoge werkdruk ... de uitdagingen voor de zorg en sociale economie zijn enorm. Maar de investeringen van de regering blijven achterwege.

  • Wij pleiten resoluut voor jobs, jobs, jobs. Zoals het recht op volwaardig werk met contracten van onbepaalde duur.

Koopkracht is de motor van onze economie. Maar de lonen in de social-profit zijn laag. Bovendien kregen de werknemers een indexsprong te slikken. 

  • We willen een verhoging van de brutolonen, vervoersonkosten en eindelijk, een volwaardige eindejaarspremie.

De federale regering verhoogt de pensioenleeftijd en schaft het brugpensioen zo goed als af. Bovendien zijn er steeds minder mogelijkheden om in je loopbaan een rustpauze in te lassen.

  • Hoog tijd om werk te maken van werkbare jobs. Jobs waarbij werk en gezin te combineren zijn. Jobs die fysiek haalbaar zijn.


Voor extra collega’s. Voor werkbare jobs. Voor een goede zorg.

Voor iedereen. Ook voor jou.

Meer info