Hou jij het vol tot 67?

Elke dag naar de werf tot je 67? Acht uur per dag aan de band staan? Slechts weinigen zien het zichzelf doen tot hun 67. Hou jij het vol?

Afbeelding verwijderd.

Elke dag naar de werf tot je 67? Acht uur per dag aan de band staan? Elke ochtend om zes uur de trein naar Brussel nemen? Slechts weinigen zien het zichzelf doen tot hun 67. Hou jij het vol?

Neen, werken tot 67 is niet haalbaar. En toch zet deze regering door met haar plannen. In plaats van onze pensioenen te verbeteren worden ze beetje bij beetje afgebroken.

  • De pensioenleeftijd werd opgetrokken tot 67 jaar. Maar dat is niet alles. Het wordt zo goed als onmogelijk om vroeger uit te stappen. De voorwaarden om in brugpensioen te gaan werden veel strenger gemaakt. Bovendien heeft de regering brugpensioen duurder gemaakt voor werkgevers. Daardoor is de kans klein dat je werkgever je nog op brugpensioen zal laten vertrekken.
  • We eisen van de regering dat ze alsnog maatregelen neemt om werknemers met belastend werk vroeger te laten uitstappen. De regering wil daarover wel discussiëren, maar ze voorziet geen budget. En zonder centen kan je geen maatregelen nemen. Met andere woorden: dit wordt een lege doos. Maar langer werken alleen was niet genoeg voor deze regering. 
  • Ze sleutelen nu ook nog aan de berekening van je pensioen. In de toekomst zullen periodes van werkloosheid (ook economische werkloosheid en deeltijdse werknemers die een opleg krijgen) en brugpensioen minder meetellen voor de opbouw van je pensioen. Concreet wil dit zeggen dat je tot 88 euro pensioen per maand kan verliezen. En onze pensioenen zijn al zo laag.

Daarom voeren we actie op 28 november.

Omdat het niet rechtvaardig is.
Omdat het niet haalbaar is.
Voor werkbaar werk. Voor een waardig pensioen.

Voor iedereen. Ook voor jou.

Meer info over de actie van 28 november