Wil jij het morgen met minder doen?

Nee? Toch zal dat het resultaat zijn van de nieuwe maatregelen van de regering. Ze wil het onmogelijk maken dat de komende jaren loonsverhogingen onderhandeld worden.

Afbeelding verwijderd.

Nee? Toch zal dat het resultaat zijn van de nieuwe maatregelen van de regering. Ze wil het onmogelijk maken dat de komende jaren loonsverhogingen onderhandeld worden. Niet door je vakbond en ook niet door jou individueel. 

Nochtans doen de bedrijven het niet slecht. Winsten en dividenden nemen toe. Het leven wordt wel fiks duurder. De prijzen blijven stijgen. En als je loon niet mee stijgt, zal je koopkracht dalen. En net die koopkracht is de motor van de economie.

Deze regering deelt echter cadeaus uit aan de rijken en bedrijven en gaat het geld zoeken bij de gewone man.

  •  Ze maakt het leven duurder

Deze regering besliste om de btw op energie op te trekken van 6% tot 21%. Dat kost een gezin jaarlijks 133 euro. En daar stopt het niet mee: de waterfactuur, de prijs voor kinderopvang, medicatie, openbaar vervoer. Het werd allemaal duurder dankzij de kracht van verandering.

  • Ze neemt je koopkracht af

In België worden de lonen automatisch geïndexeerd. Dat betekent dat de lonen de evolutie van de stijgende prijzen volgen. Zo kan je met je loon hetzelfde blijven kopen. Je behoudt je koopkracht. Maar deze regering voerde een indexsprong door. Dat betekent dat je loon de stijgende prijzen even niet meer volgde. Resultaat: 2% koopkrachtverlies. Dat lijkt niet veel, maar op een gemiddelde loopbaan verlies je zomaar even 25.000 euro.

  •  Ze maakt loonsverhogingen onmogelijk

Deze regering vindt nog altijd dat je boven je stand leeft. En daarom nam ze nog een asociale maatregel. Ze past de wetgeving zo aan dat er in de komende jaren geen loonsverhogingen meer onderhandeld kunnen worden. Niet door je vakbond, maar ook niet door jou individueel. Een werkgever die toch nog bereid zou zijn om iets extra toe te staan zal daar zelfs voor beboet worden. 

Deze regering weigert het geld te gaan zoeken waar het zit. 8 op 10 Belgen is voorstander van een vermogensbelasting. Maar daarvoor blijft deze regering potdoof. Ondertussen deelt ze wel miljarden cadeaus uit aan de bedrijven. Zonder dat daar een engagement tegenover staat.

Daarom voeren we actie.
Voor waardige lonen. 
Voor een koopkracht die de stijgende prijzen volgt.
Voor iedereen. Ook voor jou. 

Beluister ook onze radiospot.

Lees meer over onze campagne rond pensioenen, zorg en koopkracht.