Geweld staat gelijkheid tussen man en vrouw in de weg

Volgens het laatste Global Gender Gap Report zou aan het huidige ritme van de hervormingen het 217 jaar kunnen duren vooraleer er gelijkheid kan komen tussen mannen en vrouwen.

Afbeelding verwijderd.Volgens het laatste Global Gender Gap Report, het rapport van het World Economic Forum over de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen, zou aan het huidige ritme van de hervormingen het wel eens 217 jaar kunnen duren vooraleer er gelijkheid kan komen tussen mannen en vrouwen.

De stilte doorbreken

Wij wensen echter niet zo lang te wachten.

IndustriALL, een koepelorganisatie waar de Algemene Centrale – ABVV lid van is, vraagt daarom alle leden om te mobiliseren naar aanleiding van 8 maart om aan te tonen dat we vastbesloten zijn gendergelijkheid te bereiken.

Gendergelijkheid zal nooit behaald worden zolang vrouwen over de hele wereld met geweld geconfronteerd worden en lastig gevallen worden. Duizenden vrouwen in diverse landen doorbreken de stilte met de hulp van onder andere de #MeToo-campagne op sociale media.

Het kan toch niet blijven duren?

Geweld wordt vandaag in stand gehouden, niet alleen in die sectoren die onder onze aandacht komen, maar in alle sectoren die IndustriALL verenigt, en dat in alle landen. Dat kan toch niet blijven duren?!

We kunnen aantonen dat we alle vormen van geweld tegen vrouwen veroordelen door steun te verlenen aan deze stemmen. Door gebruik te maken van de aandacht onder het publiek voor Internationale Vrouwendag, kunnen we de voorstellen van de vakbonden kracht bijzetten.

Afbeelding verwijderd.