Tussenkomst voor kinderopvang

Het Fonds voor Bestaanszekerheid van de sector komt tussen in de kosten voor kinderopvang sinds 1 januari 2017.

Het Fonds voor Bestaanszekerheid van de sector komt tussen in de kosten voor kinderopvang sinds 1 januari 2017.

Wie heeft er recht op?

Alle werknemers van een onderneming, die deel uitmaakt van het Paritair Comité 314 (kappers, fitness en schoonheidszorgen), van wie de kinderen jonger zijn dan 3 jaar en naar een erkende kinderopvang gaan, kunnen aanspraak maken op een tussenkomst in de kosten voor kinderopvang. Opgepast: Als de beide ouders in de sector werken, heeft elke ouder recht op de tussenkomst; behalve als ze beiden tewerkgesteld zijn bij dezelfde werkgever.

Het bedrag?

De tussenkomst bedraagt € 5 per dag effectieve opvang, zolang het kind de leeftijd van 3 jaar niet heeft bereikt, ongeacht het aantal uren opvang per dag. De tussenkomst bedraagt - voor elke gerechtigde werknemer - maximaal € 600 per kind per jaar.

Nodige bewijsstukken?

De aanvraag dient volgende documenten te bevatten:

  1. Bij de eerste aanvraag, een uittreksel van de geboorteakte van het kind voor wie je de tussenkomst aanvraagt of elk ander document dat jouw afstammingsband met het betrokken kind bewijst.
  2. Het volledig ingevuld aanvraagformulier, welke je kan bekomen via jouw ABVV-afdeling of de AC-website.
  3. Kopie van het fiscaal attest inzake uitgaven voor de opvang van kinderen die de opvangdagen van het betreffende jaar vermeldt waarvoor je een tussenkomst aanvraagt. Hetzelfde attest is bruikbaar voor beide ouders.

Hoe aanvragen?

Je kan jouw aanvraag rechtstreeks indienen bij jouw ABVV-afdeling.

Volg en Like ons op Facebook.