Webinar: Don’t Buy Into Occupation- een oproep van de Europese vakbonden

Een nieuw rapport onthult miljoenen aan Europese financiële steun aan bedrijven in illegale Israëlische nederzettingen. Nochtans vormen die nederzettingen een schending van het internationaal recht. Als vakbonden kunnen wij hier mee iets aan doen. Daarom organiseert het Europees Vakbondsnetwerk voor gerechtigheid in Palestina (ETUN) op 20 januari een webinar. Dit vormt de officiële start aan van de vakbondscampagne Don't Buy Into Occupation.

Wat betekent het voor een Palestijn om in een illegale Israëlische nederzetting te werken? Hoe steunen Europese bedrijven en financiële instellingen de illegale Israëlische nederzettingen? Hoe kan jouw vakbond een succesvolle desinvesteringscampagne organiseren? .

Een nieuw rapport dat door de campagne is vrijgegeven, onthult miljoenen aan Europese financiële steun aan bedrijven in illegale Israëlische nederzettingen. 672 Europese financiële instellingen hebben banden met 50 bedrijven die actief betrokken zijn bij illegale Israëlische nederzettingen. Deze financiële instellingen hebben voor 114 miljard dollar aan leningen en inschrijvingen verstrekt en voor 141 miljard dollar aan beleggingen in aandelen en obligaties van deze ondernemingen aangehouden.

Het webinar Don’t Buy Into Occupation - Een oproep van de Europese vakbonden  vindt plaats op donderdag 20 januari van 18U30 tot 20U

Moderator: Liz Wheatley, voorzitter van UNISON's Internationaal Comité

Sprekers:

  • - Maha Abdallah (Instituut voor de rechten van de mens in Caïro);
  • - Een Palestijnse arbeider in een illegale nederzetting;
  • - Ingunn Eriksen - Fagforbundet (Norwegian Union of Municipal and General Employees);
  • - Een spoorwegarbeider van CAF, betrokken bij de aanleg van de  tramlijn in Jeruzalem
  • - Koen Vanbrabandt - Voorzitter van ETUN Palestina.

Talen: EN/FR/ES

Om het  webinar bij te wonen, moet je je hier registreren: https://forms.gle/dxU5vyuCRuW2PxSHA

Meer info :

dontbuyintooccupation.org en www.etun-palestine.org/site/