Bouwvakkers krijgen een betere vertegenwoordiging

Er komen meer vakbondsdelegees in de bouw. Dat is een uitstekende zaak. Als je je geroepen voelt om delegee te worden, aarzel dan niet en neem contact op met ABVV-Bouw.

Er komen meer vakbondsdelegees in de bouw. Dat is een uitstekende zaak. Met meer delegees kunnen de bouwvakkers rekenen op meer informatie over het werk en over hun rechten. Ze krijgen meer inspraak, en hun belangen kunnen beter verdedigd worden. Nu is het aan de bouwvakkers zelf om de kans te grijpen. Als je je geroepen voelt om delegee te worden, aarzel dan niet en neem contact op met ABVV-Bouw.

Er waren geen sociale verkiezingen in de bouwsector, de zetels in de ondernemingsraden en cpbw’s worden in overleg verdeeld tussen de vakbonden. Maar er werd wel afgesproken met de werkgevers dat de bouwvakkers meer vertegenwoordigers krijgen. Eindelijk, het was een vraag die al lang op tafel lag.

Is dat  belangrijk? Natuurlijk, met meer delegees kunnen de belangen van de bouwvakkers veel beter behartigd worden. En dat is nodig. Meer tijd en mensen voor werfbezoeken, het is een absolute noodzaak om de veiligheid  in het  oog te houden, en vandaag vooral ook om sociale dumping op te  sporen en te bestrijden. Er mogen ook best wat meer delegees zijn om de collega’s te helpen met hun persoonlijke vragen en problemen.

Nu komt het er natuurlijk op aan dat bouwvakkers de handen uit de mouwen steken. Als je meent dat een opdracht als  delegee iets voor jou is, twijfel dan niet. Gewoon doen. Je zal er niet  alleen voor staan. Je krijgt goede begeleiding, je werkt samen met andere delegees, van je eigen bedrijf, maar ook van andere bedrijven. Je leert gaandeweg hoe de vork in de steel zit, en hoe je je collega’s kunt helpen.

Geïnteresseerd?  Neem contact met de delegees op je werk, of met je vakbondsafdeling. Je zal met open armen ontvangen worden.

Meer informatie vind je ook in de laatste Bouwkrant