Red de Financiële Transactie Taks, stuur een mail

Op 17 juni willen de Europese ministers van Financiën een definitief akkoord bereiken rond de Financiële Transactie Taks (FTT)... maar België blokkeert de boel. Tijd voor actie!

Vier jaar geleden zijn Europese politici begonnen met onderhandelingen voor een Financiële Transactie Taks (FTT). Op 17 juni willen de ministers van Financiën een definitief akkoord bereiken... maar België blokkeert de boel. Tijd voor actie!

België was jarenlang één van de grootste voorstanders van de Financiële Transactie Taks, een kleine belasting op transacties door banken. Maar sinds de aanstelling van de nieuwe minister van Financiën, Johan Van Overtveldt (N-VA), is de positie van de regering helemaal veranderd.

Onder druk van de machtige bankenlobby probeert België de taks nu uit te hollen. De Belgische regering wil dat de FTT slechts op een beperkt aantal financiële producten wordt toegepast. Daardoor gaan de geschatte inkomsten van de taks sterk naar beneden. Om dit aan te klagen ensceneerden een aantal NGO's een fictieve begrafenis van de taks. 

Wil jij premier Charles Michel en minister van Financiën Johan Van Overtveldt aansporen om een sterke Financiële Transactie Taks te verdedigen?

Dat kan! Stuur hen een mail en laat Charles Michel en Johan Van Overtveldt weten dat de Financiële Transactie Taks er moet komen.

Hoe meer mails we versturen, hoe groter de politieke druk op hun schouders. Je kunt een mail sturen tot en met deze donderdagavond (16 juni), want de dag nadien zitten de ministers samen.

Afbeelding verwijderd.

Lees meer over de Financiële Transactie Taks