Nieuwe tarieven openbaar vervoer - Steeg jouw verplaatsingsvergoeding mee?

Op 1 februari stegen de prijzen van de abonnementen op het openbaar vervoer. Dit betekent dat in vele sectoren de terugbetaling van het woon-werkverkeer geindexeerd wordt. Heeft dit ook betrekking op jouw sector?

Naar je werk gaan kost geld. Je werkgever moet je daar een vergoeding voor geven, tenminste, als je het openbaar vervoer gebruikt. Maar ook voor de auto zijn er vaak afspraken. En er is ook de fietsvergoeding. Er bestaan wettelijke minimumbedragen die in alle sectoren geldig zijn maar veel sectoren en ondernemingen voorzien in hogere tegemoetkomingen.

De NMBS, De Lijn, de TEC en de MIVB verhoogden hun prijzen op 1/2/2017. Door de aanpassing van hun tarieven is het mogelijk dat ook in jouw sector de tussenkomst van de werkgever in de verplaatsing naar en van het werk steeg.

Dit kan echter alleen wanneer je in een sector werkt waarin een cao is gesloten die specifieke afspraken maakte over de terugbetaling van de verplaatsingsonkosten met het openbaar vervoer, en in sommige sectoren ook met andere vervoersmiddelen.

Wil je weten of zo'n aanpassing voor jou geldt raadpleeg dan je sectorpagina (rubriek lonen en premies)

Misschien heeft jouw bedrijf een afzonderlijke overeenkomst rond terugbetaling van woon-werkverkeer. Informeer je hierover bij je delegee. 

Heb je andere vragen, aarzel niet om je lokale afdeling te contacteren.