De sector

PC 126 groepeert een vrij heterogene groep van bedrijven : fabrikanten van meubelen (keukens, eetkamers, matrassen, beddenbodems, ..), houten plaatmateriaal (spaanplaten, MDF, fineer, …), houten constructie elementen (deuren, houtskeletbouw, ..), verpakkingen (kisten, paletten, ..) en andere producten zoals speeltoestellen, borstels, kaders en muziekinstrumenten.

 

Arbeiders en bedienden die werken in bedrijven van de sector stoffering en houtbewerking zijn voortaan verenigd en vertegenwoordigd door de Algemene Centrale van het ABVV.

De Algemene Centrale is bevoegd voor alle werknemers van de sector stoffering en houtbewerking. 

Arbeiders en bedienden gaan voortaan (nog) beter samenwerken.  Samen engagementen opnemen en bekijken hoe we de statuten naar elkaar kunnen laten toegroeien, dit om op (lange) termijn te komen naar een gemeenschappelijk kader van loon- en arbeidsvoorwaarden voor onze sector.

Eén stem voor alle werknemers, samen voor een sterkere tegenmacht en een efficiënter sociaal overleg, op alle niveaus.

 

Arbeiders en bedienden in hetzelfde Paritair Comité (PC).

Op het niveau van het PC werden er concrete stappen gezet om bedienden die werken in bedrijven behorend tot de sector stoffering en houtbewerking, maar tot bevoegdheidsgebied van PC 200 behoorden (bevoegd voor de bedienden die niet onder een ‘eigen’ PC ressorteren), onder te brengen in het PC 126.

Concreet betekent dit dat het bevoegdheidsgebied van PC 126 uitgebreid werd, en dat alle werknemers behorend tot de sector onder hetzelfde PC vallen vanaf 1 april 2021.