U bent hier

Actualiteit

maandag 26 november 2012, 12:30

Another Europe Now !

Het politiek antwoord op de crisis dat gedicteerd wordt door het Internationaal Monetair Fonds, de Europese Centrale Bank en de Europese Commissie, zullen deze verergeren en zij bedreigen de democratie. De sociale organisaties en bewegingen, de vakbonden en de burgers roepen op om de krachten samen te bundelen om de democratie te heroveren.

Om in alle eenheid een weg naar dit doel op te bouwen bestaat er een engagement van een vijftigtal nationale /en of europese organisaties uit meer dan 15 landen. De Algemene Centrale heeft zich met deze manier van werken akkoord verklaard.

Deze coalitie zet zich in om nieuwe krachtsverhoudingen in Europa op te bouwen en wil 6 maanden mobiliseren tegen de besparingskeuzes van de Europese Unie.

Europese acties zullen toenemen om begin juni uit te monden in een Alter Summit begin juni in Griekenland. Het project « Alter summit » werd genomen in het kader van « Florence 10 +10 », een bijeenkomst die 10 jaar na het eerste Sociaal Europees Forum werd georganiseerd.

Meer info over de Alter Summit