U bent hier

Actualiteit

woensdag 31 mei 2017, 10:15

Naar een goed akkoord in de dienstencheques, met jouw hulp

Binnenkort gaan de sectorale onderhandelingen in de dienstencheques van start. We organiseren een enquête bij de werknemers uit de sector om een beter zicht te krijgen op de situatie in de bedrijven. Want een voorbereide man/vrouw is er twee waard.

Om de 2 jaar onderhandelen vakbonden en werkgevers uit de dienstenchequesector over de loon- en arbeidsvoorwaarden in de sector. Voor het eerst sinds enkele jaren kunnen we terug onderhandelen over koopkracht. In het interprofessioneel akkoord is afgesproken dat er een marge van 1,1% kan onderhandeld worden. Het moment bij uitstek om er voor te zorgen dat de werknemers stappen vooruit kunnen zetten.

Samen met de militanten uit de sector hebben we een eisenbundel opgesteld. Onze belangrijkste eisen zijn: een verhoging van de lonen, een verbetering van de verplaatsingsonkosten, maatregelen voor werkbaar en veilig werk.

Eisenbundel

Onderhandelingen moet je goed voorbereiden. In het eisenbundel staat wat we willen. Maar om de werkgevers te overtuigen hebben we ook sterke argumenten nodig. En daarom organiseren we een enquête. We willen onder andere te weten komen hoelang werknemers al voor hun werkgever werken, hoe ze zich verplaatsen, welke regeling er bestaat voor het binnenbrengen van de cheques.

Werk je in de dienstencheques? Wil je meehelpen aan goed akkoord voor de sector? Vul dan hier de enquête in.